Dakgootreiniging

Dakgoten worden gebruikt om regenwater af te voeren. Geen nieuws, natuurlijk. Maar ook als het flink regent, is het van belang dat uw dakgoot al het water via de regenpijp goed kan afvoeren. Hiermee voorkomt u namelijk, dat het water langs uw gevel naar beneden stroomt, hetgeen schadelijk kan zijn voor uw gevel!
Gaandeweg het jaar kan uw allerlei vuil verzamelen in de vorm van bladeren, mos, afval van dakpannen, vogelsnestjes, etc. Door de opstapeling van al dat vuil kan het regenwater na verloop van tijd niet meer goed afgevoerd worden. De meeste mensen reageren pas, als de dakgoot reeds verstopt is of wanneer het vuil vanaf de buitenkant zichtbaar wordt. Dat is eigenlijk te laat. Daarom adviseren wij om eens per jaar uw dakgoot te reinigen. U kunt dat natuurlijk zelf doen. Zorg dan voor een goede ladder, werkhandschoenen want er steken vaak schroeven uit in menig dakgoot en bij voorkeur een veiligheidsbril tegen het opwaaiende stof. Een korte bezem en een bak om het afval in op te vangen.
Vanzelfsprekend willen wij dit ook voor u verzorgen en zeker in combinatie met glasbewassing, hoeft dit helemaal niet duur te zijn! Vraag het ons gerust.